Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@00:27:05 GMT

چرا ایرانیان به خودروهای چینی روی خوش نشان نمی دهند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۳۲۵۵۴۲

چرا ایرانیان به خودروهای چینی روی خوش نشان نمی دهند؟

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، بحث خودرو هم یکی از مهم‌‌ترین مباحث موجود در این امپراتوری است. این روزها بیش از 100 نشان تجاری و کمپانی‌های تحت همان نشان‌های تجاری خودروسازی در کشور چین فعالیت می‌کنند و از آنجا که عمده این برندها، محصولات ارزانقیمتی تولید می‌کنند، سهم خوبی از بازار کشورمان را که تشنه خودروهای ارزانقیمت است، از آن خود کرده‌اند، اما در میان محصولات چینی موجود در کشورمان، هرچند خودروهای نسبتا مطلوبی به چشم می‌خورند، اما گزینه‌های دردسرساز نیز کم‌تعداد نیستند!

در ادامه با نگاهی به بازار خودروهای چینی، تعدادی از خودروهای نه چندان موفق در کشور را که از نظر وضع خدمات پس از فروش، قطعات یدکی و خرابی‌ها خریداران را آزرده خاطر کرده‌اند، مورد بررسی قرار خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



خانواده برلیانس، با کمترین پشتوانه

برلیانس از خودروسازان مطرح کشور چین است که به صورت خصوصی (غیر دولتی) فعالیت می‌کند و غیر از محصولاتی که در رده‌های مختلف تولید کرده، قرارداد جوینت ونچر با ب‌ام‌و آلمان در سال 1382/ 2003 از مهم‌‌ترین موارد رزومه کاری این شرکت است. سال 1394/ 2015 گروه خودروسازی سایپا نیز با این شرکت وارد همکاری شد و از چندی بعد، دو مدل اچ200 (H200) و اچ300 (H300) برلیانس روی خط تولید شرکت سایپا/ پارس‌خودرو قرار گرفتند. در حال حاضر، چهار محصول از این خودروساز در بازه قیمتی حدود 50 میلیون تومان در بازار کشورمان حضور دارند. اچ220 هاچ بک، اچ230 سدان، اچ320 هاچ بک و در نهایت اچ330 سدان محصولاتی از این شرکت خودروسازی هستند که در یکی دو سال اخیر به بازار کشورمان راه یافته‌اند و با توجه به ظاهر جدیدتر و امکانات مناسب به‌عنوان جایگزین‌هایی برای برخی محصولات داخلی، گزینه‌های وسوسه‌انگیزی به شمار می‌روند، اما مساله اینجاست که پارس خودرو هنوز نتوانسته بستر مناسبی برای ارائه خدمات پس از فروش ایده‌آل محصولات برلیانس فراهم کند. هرچند بسیاری از خریداران این خودروها حداقل در چند ماه اول لبخند رضایت بر لبانشان نقش می‌بندد، اما مساله اینجاست که خانواده برلیانس از کمبود شدید قطعات یدکی در بازار رنج می‌برد.

محصولات برلیانس در ظاهر کیفیت ساخت نسبتا خوبی دارند، اما در بسیاری موارد دیده شده که ادوات برقی این خودرو بویژه در بخش امکانات داخلی دچار مشکلات مختلف شده‌اند و با توجه به این که تنها نمایندگی‌های پایلوت سایپا به ارائه خدمات برای محصولات برلیانس می‌پردازند و البته همان طور که بالاتر اشاره شد، این خودرو در قسمت قطعات یدکی ضعف نسبتا شدیدی دارد، خریداران را دچار مشکلات عدیده می‌کند. برای مثال در موردی دیده شده که ریل شیشه بالابر اچ330 دچار اشکال است و شیشه بدرستی بالا و پایین نمی‌رود.

مالک پس از چند بار مراجعه به یکی از نمایندگی‌های شهرستان پارس خودرو و رفع نشدن ایراد، اقدام به تعویض کامل ریل توسط تعمیرکاران غیر شرکتی کرده است، اما جالب اینجاست که هیچ یکی از نمایندگان این قطعه را برای فروش نداشته‌اند و تنها در بازار آزاد با قیمت بسیار گزاف قابل خریداری بوده است. همچنین برخی اتصالی‌ها در بخش‌هایی مثل کیلومتر شمار در موارد نسبتا زیادی دیده شده است. افت قیمت شدید در نمونه‌های دست دوم نیز یکی دیگر از موارد آزار‌دهنده در محصولات برلیانس است.

خانواده لیفان، خوش چهره و پردردسر

« گول ظاهر را نخورید! تنها باید خوش‌شانس باشید که یک خودروی کم خرج عایدتان شود‌. »این یکی از پرتکرارترین جملاتی است که از زبان بسیاری از لیفان سواران شنیده می‌شود. لیفان با مدل 520 به بازار کشورمان رسید و عرضه محصولات این شرکت تا مدل‌های 620، ایکس60 و ایکس50 ادامه پیدا کرد. هرچند عمده محصولات این شرکت از ظاهر نسبتا خوبی، آن هم با توجه به برچسب قیمتی و در قیاس با رقبای هم رده بهره می‌برند، اما توجه داشته باشید که لیفان‌ها چندان کم دردسر نیستند! مشکلات جعبه دنده بویژه در 520 و 620 سری اول یکی از مهم‌‌ترین نکات منفی وارد به این خودرو است. البته مشکل زوزه و سخت جا رفتن جعبه دنده در ایکس50 و ایکس60 هم دیده شده است. غیر از این، کیفیت مواد به کار رفته در محصولات این خودروساز چندان قابل قبول نیست و پلاستیک خشک به کار رفته در کابین بیشتر لیفان‌ها، اعتماد به‌نفس سرنشینان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد.

البته در این میان نیز مواردی دیده شده که برخی خریداران از خودروی لیفانشان بدون هیچ دردسری استفاده کرده باشند، اما تجربه نشان داده، اکثر محصولات این شرکت خودروسازی، بویژه در نمونه‌هایی که از پیشرانه‌های ضعیف‌تر بهره می‌برند و برای رسیدن به شتاب و کشش ایده‌آل به اعمال فشار بیشتر نیاز دارند، با رسیدن به کارکرد‌های نزدیک به 100هزار کیلومتر، روانه تعمیرگاه‌ها برای تعمیر اساسی پیشرانه می‌شوند. ضعف در بخش کیفیت ادوات داخلی و خارجی، یکی دیگر از موارد حائز اهمیت در محصولات این خودروساز است. برای مثال، چراغ‌ها پس از مدتی کوتاه کدر می‌شوند و پنل‌های پلاستیکی داخلی دچار ترک و ساییدگی خواهند شد.

چری‌های ایرانی یا همان خانواده ام‌وی‌ام

محصولاتی که شرکت مدیران خودرو با عنوان ام‌وی‌ام (MVM) به بازار کشورمان عرضه می‌کند، خودروهای طراحی شده توسط شرکت چری (Chery) چین هستند که با نامی منحصربه فرد در ایران حضور دارند. محصولات ام‌وی‌ام از سال 1384 و با مدل 110 به‌عنوان یک خودروی شهری کوچک که شباهت بسیار زیادی به دوو ماتیز محبوب داشت، وارد بازار شد. آن هم در شرایطی که جزو نخستین خودروهای چینی بازار کشورمان محسوب می‌شد و دیدگاه مثبت نسبت به صنعت خودروسازی این کشور بسیار کم بود. مدل پیشین 110 که تا همین چند ماه پیش هم در بازار حضور داشت، در دو نسخه 4 و 3 سیلندر به بازار کشورمان عرضه می‌شد و هرچند با توجه به ابعاد کوچک، مصرف سوخت پایین و در نهایت قیمت ایده آلش، خودروی خوبی برای استفاده در کلانشهرها محسوب می‌شود، اما کیفیت ساخت پایین این خودرو بویژه در بخش مواد به کار رفته در کابین، قابل قبول نیست. پلاستیک فشرده خشک به کار رفته در ادوات حس خوبی را به شما منتقل نمی‌کند. همچنین مستهلک شدن قطعات در خلال استفاده روزمره ممتد، از جمله دیگر مواردی بود که در این خودرو دیده می‌شود. مشکلات عدیده جعبه دنده بویژه در نمونه‌های اولیه، لرزش بدنه در سرعت‌های بالا و حس نا امنی که با بالارفتن کارکرد هم شدیدتر می‌شود، سر و صدای کابین و افزایش آن با بیشتر شدن عمر خودرو، صدای زیاد پیشرانه کوچک این خودرو در داخل کابین، ترمزهای ضعیف حتی با وجود وزن کمتر از یک تن و ایمنی نه چندان بالا بویژه در تصادفات جاده‌ای از جمله نکات منفی این خودرو است. مستهلک شدن بیش از حد قطعات ظاهری خودرو (در خارج یا داخل کابین) یکی از مهم‌‌ترین نکات منفی 110 است که موجب افت قیمت زیاد آن می‌شود.

ام‌وی‌ام 315 در رقابت با پژو 206

غیر از 110، هاچ بک 315 نیز به عنوان رقیبی برای پژو 206 محبوب از سوی مدیران خودرو به کشور عرضه شد. این خودرو برای نخستین‌بار در سال 1391 به خیایان‌های ایران راه پیدا کرد و در آن زمان با توجه به بهره‌گیری از ظاهر نسبتا خوب، امکانات قابل قبول، پیشرانه با قدرت مناسب فروش خوبی را تجربه کرد، اما مشکل گیربکس این خودرو از همان روزهای اول آزار دهنده بود. دود کردن صفحه کلاچ فابریک در سربالایی‌ها و در نهایت، گزارش چندین مورد خرد شدن صفحه کلاچ یا تاب برداشتن دیسک صفحه، سخت جا رفتن دنده‌های گیربکس، افزایش ناگهانی مصرف سوخت بویژه در نمونه‌های پیش از فیس لیفت از جمله معایب بارز این خودرو است. سر و صدای زیاد کابین بویژه با بالا رفتن کارکرد، ضعف در سیستم تعلیق و استهلاک بالای این بخش، قیمت قطعات بالا و در نهایت افت شدید قیمت این خودرو در نمونه‌های دست دوم، آن هم در شرایطی که نمونه فیس لیفت آن، حدود 50 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده، مشکلات دیگر این محصول محسوب می‌شود.

البته لازم به ذکر است که ایکس22 (X22) محصول جدید این خودروساز حداقل در بدو ورود، تجربه نسبتا خوبی را از خود به جا گذاشته است. کیفیت ساخت این خودرو بمراتب از محصولات پیشین چری بالاتر است و هرچند قیمت بالایی دارد اما در رده رقبای خود، شرایط خوبی به شما ارائه می‌کند. همچنین با توجه به شباهت پلتفرم این خودرو و مدل 315، شرکت مدیران خودرو اذعان داشته، مشکلات پلتفرم مذکور در این خودرو مرتفع شده و خریداران در بخش سیستم انتقال قدرت و بویژه جعبه دنده دچار چالش نخواهند شد.

جام جم

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۳۲۵۵۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم

آفتاب‌‌نیوز :

انتشار فیلمی از شکستن ناگهانی اکسل عقب و واژگونی یک دستگاه ام وی ام ایکس ۵۵ پرو شرکت مدیران خودرو در محور قم به کاشان با واکنش‌های زیادی از سوی مردم همراه شد و دوباره بحث عدم کیفیت خودرو‌های مونتاژی تولید داخل که توسط مونتاژکاران داخلی در کشور سرهم‌بندی و عرضه می‌شود بر سر زبان‌ها افتاد.

البته در این‌باره متولیان و حاکمیت صنعت خودرو کشور (وزارت صمت) پس از این حادثه هولناک، هیچ واکنش خاصی از خود نشان نداد در حالی که وزارت صمت متولی نظارت بر کیفیت خودروسازان است.

ویدئو منتشر شده در فضای مجازی در مورد این حادثه مربوط به ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محور قم – کاشان است و براساس اعلام برخی رسانه‌ها حوادث مشابهی در روسیه و آفریقای جنوبی نیز در مورد این خودرو اتفاق افتاده است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

کاهش کیفیت و افزایش قیمت مدام خودروسازان در بی‌تفاوتی وزارت صمت

سال‌هاست که موضوع کیفیت خودرو‌های تولید داخلی به یکی از دغدغه‌های جدی مردم تبدیل شده است و متاسفانه خودروسازان داخلی و مونتاژکاران هیچگاه رضایت مردم و پاسخگویی در این زمینه را اولویت خود نمی‌دانند، اما در مقابل دائما در بازار انحصاری خودرو اقدام به افزایش قیمت با توجیهاتی نظیر افزایش قیمت ارز یا افزایش تورم و ... می‌کنند.

پس از توقف فعالیت سامانه یکپارچه ثبت‌نام خودرو داخلی و بی‌تفاوتی وزیر صمت نسبت به این سامانه، چندی است که مونتاژکاران خودرو‌های خود را به سبدگردان‌ها سپرده و در بازار با قیمت‌هایی بالاتر از قیمت مصوب عرضه می‌کنند.

هادیانفر: خودرو‌های داخلی عامل ۳۴ درصد کشته‌های تصادفات

همین چند وقت پیش بود که در فضای مجازی، فیلمی منتشر شد با این مضمون که فردی با فشار انگشتان دست خود بر روی سقف یک خودروی تولید داخل که متاسفانه مشتریان زیادی هم دارد، ضعف بدنه آن را به نمایش گذاشت.

پیش‌تر نیز کمال هادیانفر، رئیس پلیس سابق راهنمایی و رانندگی و معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی گفته بود: «کیفیت پایین خودرو‌ها و ناایمن بودن آن‌ها عامل ۳۴ درصد کشته‌های تصادفات است. بسیاری از خودرو‌های داخلی از همان زمان خروج از کارخانه خراب هستند، در موارد زیادی در تصادفات خودروی داخلی تا وسط جمع می‌شود در حالی که به خودروی با کیفیت خارجی فقط خط افتاده است.»

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی کیفیت نامطلوب محصولات خودروسازی کشور معلول عوامل متعددی از جمله ماهیت سیاسی ـ اقتصادی، ساختار مالکیتی و مدیریتی، عدم ارتباط مستمر و مستقیم با زنجیره مناسب جهانی تأمین قطعات و ضعف در نظام تنظیم‌گری فنی و اقتصادی (قیمت‌گذاری، تعرفه، استاندارد و...) در این صنعت است.

کارشناس خودرو: هیچ سازمانی در صنعت خودرو حامی حقوق مصرف‌کننده نیست

سپهر زنگنه، کارشناس خودرو در رابطه با حادثه اخیر خودرو X۵۵ PRO مدیران خودرو و در پاسخ به این سوال که خودروساز، وزارت صمت و سازمان استاندارد و همچنین خودروساز در خصوص این حادثه چه وظایفی به عهده دارند؟ گفت: پیرو حادثه واژگونی یک دستگاه ام وی ام ایکس ۵۵ پرو شرکت مدیران خودرو، متاسفانه سازمان‌های مسئول هیچ واکنشی نداشته‌اند و به نظر می‌رسد در صنعت خودروسازی ایران یک نهاد و ارگان که حامی مصرف‌کننده باشد وجود ندارد.

وی افزود: مشابه این قضیه چندین بار در مورد خودرو‌های وارداتی و مونتاژی شرکت‌های دیگر نیز اتفاق افتاده است و شرکت‌های مادر در خارج از کشور به مشتریان خود فراخوان داده‌اند تا خودرو‌های خریداران توسط نمایندگی‌ها مورد بررسی قرار گیرد، اما این فراخوان‌ها در ایران اجرایی نشده و سازمان و یا نهاد مسئول از جمله سازمان حمایت و سازمان استاندارد که باید حامی حقوق مصرف کننده باشند خودروساز را وادار به اجرای این فراخوان‌ها نکرده‌اند.

پس از حادثه X۵۵ مدیران خودرو دستگاه‌های متولی سکوت کردند

زنگنه بیان داشت: به دنبال انتشار تصاویر واژگونی خودرو مونتاژی مدیران خودرو، این شرکت به مشتریان فراخوان داده است تا خودرو‌های خود را برای بررسی کارشناسی به نمایندگی ارجاع دهند، اما انتظار می‌رفت با توجه به عرضه حدود ۳۰ هزار دستگاه ام وی ام ایکس ۵۵ پرو شرکت مدیران خودرو، سازمان‌های مربوط با حقوق مصرف کنندگان واکنش نشان دهند.

زنگه با تاکید بر اینکه سازمان‌ها مرتبط با حقوق مصرف کننده باید به این مسائل ورود کنند و حامی حقوق مصرف کنندگان باشند، گفت: واقعا مصرف‌کننده داخلی چه گناهی دارد که هم ماشین را با دو برابر قیمت واقعی خریداری کند هم خدمات ضعیفی به وی ارائه شود و هم برای پیدا کردن قطعه دچار مشکل شود و هم در زمان بروز حوادث رانندگی دچار خسارت مالی و خسارت جانی شود.

ورود سازمان ملی استاندارد برای بررسی ابعاد مختلف سانحه

بررسی‌ها نشان می‌دهد به دنبال انتشار فیلم جدا‌شدن اکسل یک دستگاه خودرو مربوط به مدیران خودرو، بالاخره مدیرکل استاندارد کرمان به همراه کارشناسان و بازرسان این سازمان روز دوشنبه هفته جاری با هدف بازرسی از خطوط این شرکت در بم حضور یافتند و موضوع مشکل خودرو یاد شده را مورد بررسی کارشناسی قرار دادند، اما هنوز نتیجه این بررسی اعلام نشده است.

فراخوان مدیران خودرو به مشتریان برای بازدید اکسل

پس از این اتفاقات بالاخره شرکت مدیران خودرو در اطلاعیه‌ای به دارندگان خودرو ام وی ام ایکس ۵۵ پرو اعلام کرده جهت بازدید دقیق اکسل خودرو مذکور با نظارت فنی شرکت از طریق پذیرش در شبکه خدمات پس از فروش در سراسر کشور اقدام کنند.

پیش از اعلام فراخوان، این شرکت در اطلاعیه‌ای شماره یک خود اعلام کرد تیم فنی برای بررسی صحت و سقم موضوع تشکیل شده است.

واکنش سازمان حمایت به حادثه X۵۵ و شکستن اکسل در جاده

سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان نیز روز گذشته اعلام کرد: با عنایت به کلیپ منتشرشده در خصوص فراخوان شرکت مدیران‌خودرو مبنی بر رفع عیب برخی محصولات ایکس ۵۵ پرو ذکر برخی قوانین حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان جهت اطلاع همه مصرف‌کنندگان صنعت خودرویی کشور لازم و ضروری است.

طبق اعلام سازمان حمایت، براساس ماده ۴ قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان «چنانچه نقص یا عیب قطعات ایمنی خودرو در طول دوره ضمانت پس از سه بار تعمیر همچنان باقی باشد یا در صورتی که نقش یا عیب قطعاتی که موجب احتمال صدمه جسمی یا جانی اشخاص می‌شود و با یک بار تعمیر برطرف نشده باشد یا خودرو بیش از ۳۰ روز به دلیل تعمیرات غیرقابل استفاده بماند، عرضه کننده / تولید کننده مکلف است حسب درخواست مصرف‌کننده خودروی معیوب را با خودروی نو تعویض یا با توافق بهای آن را به مصرف کننده مسترد دارد.

همچنین براساس تبصره ۲ ماده ۴ «عرضه کننده حق واگذاری یا استفاده از خودروی مسترد شده را پیش از رفع عیب ندارند، خودروی مذکور پس از رفع عیب و نقص قبلی و با اعلام صریح عیوب مزبور در اسناد واگذاری مجاز می‌باشد.»

براساس تبصره ماده ۵ قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو، استفاده از قطعات غیر استاندارد تایید‌نشده توسط عرضه کننده و نمایندگی‌های مجاز تعمیر ممنوع است.

ضرورت افزایش نظارت سازمان حمایت و سازمان استاندارد بر خودروساز

با توجه به ضرورت جلوگیری از بروز چنین حوادثی، مشخصا در مورد خودروی تولید داخل و همچنین سایر خودرو‌های مونتاژی و حتی وارداتی باید سازمان استاندارد و سازمان حمایت به موضوع ورود و نتایج بررسی کارشناسی خود را به صورت شفاف به مردم اعلام کنند.

قطعا این سازمان‌ها طبق وظایف خود نباید اجازه ندهند که اتفاقاتی از این قبیل موجب بروز حوادث جانی و مالی برای خریداران خودرو‌های داخلی شود و یا حقی از آن‌ها تضییع شود.

همچنین از وزیر صنعت، معدن و تجارت انتظار است همانطور که در بازدید اخیر خود از یک شرکت خودروساز اعلام کرده است که امسال جهشی اساسی در کیفیت و کمیت خودرو اتفاق می‌افتد، اعلام کند که این جهش کیفی قرار است به چه صورتی اتفاق بیفتد و مردم در انتهای سال منتظر چه تحولی در کیفیت خودرو‌های تولید داخلی و مونتاژی باشند؟

از سوی دیگر در خصوص حادثه مذکور و در راستای جلوگیری از بروز سوانح مشابه، باید دستور لازم در خصوص بررسی ابعاد مختلف این مساله از سوی وزیر صمت صادر و علت بروز این حادثه به صورت شفاف برای مردم اطلاع‌رسانی شود، قطعا سکوت وزیر صمت در بروز چنین اتفاقاتی قابل تأمل است و البته منطقی نیست.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • سانحه جنجالی برای X۵۵؛ کاهش کیفیت و گرانی خودروهای تولید داخل‌ + فیلم
  • رونمایی از اولین محصولات برقی سامانه یکپارچه خودرو
  • پاکشوما ۴۹ ساله شد
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت + جدول
  • فال حافظ امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • نخستین محموله خودروهای هیبریدی وارد کشور شد | این خودروها از چه برندی هستند؟ + جزئیات
  • قیمت خودرو امروز 16 اردیبهشت 1403
  • قیمت روز خودروهای چینی +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۶ اردیبهشت +جدول
  • برتری خودروهای تجاری بهمن نسبت به سایر محصولات تجاری مشابه